“Bağımlılıkla Mücadelede Gençlik Sesi- Üniversite Öğrencilerine Yönelik Bağımlılık Eğitimi” Projesi

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Abdulkadir KARABULUT tarafından “Bağımlılıkla Mücadelede Gençlik Sesi- Üniversite Öğrencilerine Yönelik Bağımlılık Eğitimi” projesi 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği hibe programına sunulmuştur. Bu projenin genel amacı Hitit Üniversitesi ve TR-83 bölgesindeki diğer üniversitelerde (Amasya Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi) öğrenim gören öğrencilerin bağımlılık konusunda bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmelerini sağlamak, bağımlılığı önleme noktasında yapılabilecek çalışmalara üniversite öğrencilerinin öneri ve görüşlerini almaktır. Etkinliğin Hitit Üniversitesi ve TR-83 bölgesindeki diğer üniversitelerde (Amasya Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi) öğrenim gören öğrenciler ile gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir. Başvuru yapacak öğrenciler arasından toplam 30 öğrenci seçilecektir. Eğitim yüz yüze yapılacak, 20 öğrenci Hitit Üniversitesi’nden, 10 öğrenci ise diğer üniversitelerden seçilecektir. Eğitim toplam 4 gün sürecek ve Ethem Erkoç Konferans salonunda yapılacaktır. 4 farklı üniversiteden toplam 7 eğitimci olacaktır. Eğitim için katılımcı grubu üniversite öğrencileri olacak. 4.gün Çorum ve Sungurlu’da bağımlılık alanında çalışan personelin katılımı ile çalıştay yapılacaktır. Çalıştayda üniversite öğrencileri ve kurumlarda çalışan meslek elemanları birlikte olacaktır.