"Ben Olsaydım" Çalıştayı

Bağımlılıkla Mücadele alanında gençlerimizi ve gelecek nesillerimizi en başta uyuşturucu olmak üzere tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığından korumak temel görevimizdir. 10 Şubat 2022 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kararları doğrultusunda, 2022 yılı ve sonrasında devam ettirilecek çalışmaların belirli bir program çerçevesinde planlanarak ivme kazandırılması ve faaliyetlerin tüm topluma yaygınlaştırılması için ilimizde 13-15 Nisan 2022 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde “ben olsaydım” temalı istişare çalıştayı gerçekleştirilmiştir.

Çalıştaya Üniversitemizden Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selen ÖZAKAR AKÇA, Sosyal Hizmet Bölümü’nden Öğr. Gör. Cansu ALAYVAZ ve Öğr. Gör. Seda KILIÇ ile Sungurlu Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Abdulkadir KARABULUT katılmıştır. Temel amacı bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi hedeflenen çalıştayda, birçok kamu kurum ve kuruluşlardan uzman katılımcıların konu ile ilgili tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmeleri için zemin oluşturulması sağlanmıştır. Çalıştayın düzenlenmesini sağlayan İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız.